PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bademli Irmik Pastası


Hera
09.Haziran.2019, 05:10
<div id="post_message_2857628"><blockquote class="postcontent restore "><i>Hamuru için: <br />2 yumurta <br />250 gr. şeker <br />250 gr. çekilmiş badem <br />250 gr. irmik <br />1 paket kabartma tozu <br />1/4 litre süt <br />yağlamak için margarin <br />Ayrıca: <br />1 bardak portakal marmeladı <br />Garnitür için: <br />200 gr. sütlü çikolata <br />50 gr. çekilmiş badem <br />12 kabuğu soyulmuş badem <br /><br />Hazırlanışı: <br />Bir kapta yumurtaları köpürünceye kadar çarpın. Şekeri ek edin ve beraber şeker iyice eriyinceye kadar çarpın. Çekilmiş bademleri irmik ve kabartma tozu ile karıştırın. Hamura hem irmiği hem de sütü karıştıra karıştıra katın. Kalıbı iyice yağladıktan sonra hamuru içine dökün. Üzerini ıslak kaşıkla düzeltin, önceden ısıtılmış fırının orta gözüne sürün. Dışarıya alıp soğumaya bırakın. Keki enlemesine iki kere bölün. Aralarına marmeladı sürün. Çikolatayı eritin ve tortanın üzerine ve kenarlarına sürün. Ayrıca kenarlarını çekilmiş bademlerle süsleyin. Badem tanelerini ise tortanın üzerine yerleştirin.</i>