PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Badem çorbası


Hera
09.Haziran.2019, 05:10
<div id="post_message_2857612"><blockquote class="postcontent restore "><i>Edirne Sarayı 1539 <br />Semih Tezcan <br /><br />Malzemeler (8 porsiyon için) <br />Süt (2,5 su bardağı) 500gr. <br />Badem 150gr. <br />Acı badem 50gr. <br />Un (2,5 su bardağı) 200 gr. <br />Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr. <br />Misket hindistan cevizi 1 tane <br />Kemik suyu (4 su bardağı) 800 gr. <br />İçme suyu (2 su bardağı) 400 gr. <br />Nar (1 adet) 250 gr. <br />Tuz (1 çorba kaşığı) 30 gr. <br />Maydanoz ½ bağ <br /><br />Bademleri haşlayın, kabuklarını soyun ve akşamdan ıslatın. <br />Bademleri mikserde çekin. <br />Tencerede tereyağını eritin, un ile karıştırın. Hafif ateşte 5 dakika kavurun. Tencereye süt, su ve çekilmiş bademleri ekleyin. Hafif ateşte 20 dakika kaynatın. <br />Çorbanın inmesine yakın hindistan cevizini rendeleyerek ek edin. <br />Çorba pişince tavada az miktarda tereyağı eritin, biraz kemik suyu koyun, ince doğranmış maydanozu ekleyip çevirin ve üzerine dökün. <br />Servis sırasında üstüne nar taneleri serpin. <br /><br />Not: Bu reçete, Şah Cihangir ve Beyazid'in , 1539 yılı kasım ayının 2. yarısında Edirne'de düzenlenen sünnet törenlerindeki çanak yağması ziyafetinde yer saha bir yemektir.<br /></i>