PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fırında Bademli Balık


Hera
09.Haziran.2019, 05:10
<div id="post_message_2858022"><blockquote class="postcontent restore "><i>1 tane balık (1,5 kg'lık levrek veya ak etli herhangi bir balık) <br />5-6 küçük domates <br />sarımsak <br />2 soğan <br />1 yeşil biber <br />1 kırmızı biber <br />1-2 acı biber <br />2 çorba kaşığı salça <br />3 kıyılmış domates <br />80 gr soyulmuş badem <br />1/2 çay kaşığı toz köri <br />2 çorba kaşığı kıyılmış kişniş yaprakları (veya maydanoz) <br />1/2 çay kaşığı zerdeçal <br />1/2 limon suyu <br />2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı <br />tuz <br />garnitür <br />1 limon <br /><br />Ayıklanmış balığın her tarafını limon suyu ile kaplayıp 2 saat buzdolabında bekletin. Bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayıp doğrayın. Fırınınızı 180 radde ısıda yakın. Biberleri ince şeritler halinde kıyın, zeytin yağını bir tavaya alın, zerdeçal, soğan ve sarımsakla beraber kavurun. Birkaç dakika sonra küp soyulmuş domatesi ve domates salçasını, kişnişi veya kıyılmış maydanozu ekleyin. Hemen üzerine zarı soyulup ince kıyılmış bademleri ekleyerek beraberce kavurun, biraz sonra ateşi kapatarak sosunuzu biraz soğutun. Temizlenmiş balığı yağlanmış bir fırın kabının ortasına koyun, etrafına hazırladığınız sosu dökün, alüminyum folyo ile üzerini örterek fırında 30 dakika pişirin. Limon dilimleri ve garnitürle süsleyerek sosu ile beraber servis edin.</i>