PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : köfteli patlıcan


Hera
09.Haziran.2019, 05:10
<div id="post_message_2904251"><blockquote class="postcontent restore ">Arkadaşlar merhaba ilk yemeğimi sizinle paylaşıyorum.....ben bunu köfteyle yaptım isteyen kuşbaşı etlede yapabilir..<br /><br />Malzemeler:<br />-250 gr kıyma<br />-3 tane patlıcan<br />-2 domates<br />-2 yeşil biber<br />-1 tane bayat ekmek içi<br />-1 yumurta<br />-1 bağ maydanoz<br />-2 tane küçük soğan<br />-tuz,karabiber,köri,kırmızıbiber<br />-2 aş kaşığı zeytin yağı<br />-kürdan<br /> SOS İÇİN<br />-2 aş kaşığı salça<br />-su<br /><br />İsterseniz ilk önce patlıcanları şerit atalım ve daha sonra uzunlamasına keselim,kesinlen patlıcanları bir kapta tuzlu suda bekletelim.(acısını alsın diye)<br />Bu işlemi yaptıktan sonra biz köfte harcımızı hazırlayalım.Derin bir kaba 250gr kıymamızı koyalım bayat ekmek içini de elimizle ufalayalım ve kaba koyalım daha sonra küçük doğradığımız soğanları,maydanozları ekleyelim,yumurtamızıda kıralım en son içine tuz,karabiber,kırmızıbiber ve bence en güzel tadı veren körüyü katalım ve 2 aş kaşığı zeytin yağı ekleyelim bunları elimizle bir güzel yoğuralım.yoğurma işlemi bittikten sonra 30dk köfte harcımı dinlendirelim.<br />Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları alalım ve havlu kağıtla kuruyalım, ıslaklığını alalım.Bir tavaya yağımızı koyalım çok yağ koymayalım çünkü patlıcanlar sünger gibidir ve yağı derhal çeker buda yemeğimizi çok yağlı yapar.Kızan tavaya patlıvanlarımızı koyalım önlü arkalı kızartalım kızartma işlemini yaptıktan sonra kızartığımız patlıcanları havlu kağıdın üzerine koyalım yağlarını çekmesini sağlayalım.<br />Dinlenmiş köfte harcımızı alalım ve koz büyklüğünde tombul köfteler yapalım bu köfteleri yaparken elimizi suyla ıslayarak yapalım hem köftelerimizin elimize yapışmasını engellerizi hemde rahat şekil verebiliriz ve kızartırken köftelerimizin dağılmasını önleriz.hazırladığımz köfteleri tavada hafifçe kızartalım çok kızarmasın çünkü fırına verecez çok kızartırsak fırında da kızaracak çok kuru olur.kızartığımız köfteleri alalım<br />Kızartığımız patlıcanları birtanesi dikey birtanesinide yatay koyalım artı şeklini alacak,kızartımız köfteyide patlıcanların ortasına kayalım ve patlıcanları kapatalım yukar kısmından kürdanı geçirelim dağılmasını engellemek amcıyla.yuvarlak kestiğimiz domateside kürdandan geçirelim,uzun kestğimiz biberide kürdandan geçirelim.Bunları yaptıktan sonra hazırdaıklarımızı borcama güzelce dizelim daha sonra salça ve suyu karıştırarak yaptığımız sosu çok koyu olamayacak güzelce patlıcanların üzerine dökelim,İsterseniz her patlıcan şekilerin üzerine kaşar rendeleyelim ben yaptım tavsiye ederim çok güzel oluyor.Fırınımızı önceden ısıtalım ısınan fırına boracamı kayalım ve 25dk fırında bekletelim.<br /> AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR<br /> ( YUT)