PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlişkinizin tamircisi olun


atilla
11.Temmuz.2019, 04:02
"Aldatmak insanın doğasında vardır" sözü bir kişilik savunması da olsa gerçek de olsa hemen hemen kimsenin kabul edemediği bir kavramı anlatıyor. Ve hiçbir bahane, bu kavramı şirin göstermeye yetmiyor. Oysa kişi bazen yaşadığı uzun süreli ilişkiden bunalabiliyor ve farklı tatlar istiyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı artık ilişkinizden uzaklaşmışsanız, ne yapabilirsiniz?

Evliliğinizi masaya yatırın ve onu geliştirmek ya da bitirmek istediğinize karar verin: Bazen bir ilişkiye girmenin evliliğin sürmesini sağlamak konusunda yararlı yönleri vardır. Evliliğinizi korumaya, bitirmeye ya da bir karara varana kadar iki ilişkiyi de sürdürmeye ancak siz karar verebilirsiniz.

Bu gizli ilişkiye girmenizi teşvik eden unsurları hatırlayın

İlişkiden neler aldığınızı anlamak çok yardımcı olur, böylece gerçekten ne istediğinizi görmüş olursunuz. Bazı durumlarda bir ilişki hayatınızda neyin eksik olduğunu görmenize yarar. Böylece değişiklikler yapabilirsiniz.

İlişkiyi olduğu gibi kabul edin

Bir ilişki en iyi beklentileriniz olmadığında yürür. İlişkiye başlarken planlar yapmak hayal kırıklığına sebep olabiliyor. Bu yüzden her şeyi akıntıya bırakın.

Hayal etmenin keyfini çıkarın

Terapistler gizli ilişkilerin günlük hayattan bir kaçış sağladığını söylüyor. Hasta çocuğunuz, bir şeyler isteyen eşiniz, bozuk çamaşır makinesi olmadan, yaprakları dökülmeyen güllerin olduğu bir yerde bir romantizm fantezisinde coşmakta serbest olursunuz. Gizlilik tahrik olmanın bir parçasıdır. Heyecanlıdır. Tutkuludur. Evlilik dışı ilişkiyi büyülü kılar. Aşığınızın arkadaşı olun ve ona sıcaklık, sevgi ve güven verin.

İki ayrı dünyada yaşarken rahat hissetmeyi öğrenin

Bazı insanlar evlilik hayatlarından tamamen ayrı bir hayat kurarlar. İki dünyada da aynı anda yaşarlar ve çoğunlukla ikisinde de farklı yönlerini gösterirler. Bu şizofrenik bir durum olarak görünebilir ancak bazıları için işe yarar ve ciddi bir sağlıksızlık durumu değildir. Tedbirli davranın ama aynı zamanda ilişkinizin ortaya çıkması durumunda sonuçlara katlanmaya da hazır olun.

İlişkiniz ve diğer etkinlikler arasındaki dengeyi iyi kurun

Çok güçlü olmak zorundasınız. İlişkinizin tüm hayatınızı almasına izin veremezsiniz. İlişkinin gidişatındaki dengeyi koruyarak zamanı geldiğinde de bitmesi konusunda hazır olmalısınız.

İlişkiyi, farklı yüzlerinizi ortaya çıkarmak için bir yol olarak görün

Birçok kadın bir ilişki yaşadığında cinsel açıdan açılır. İlk orgazmlarını olur, sevmeyi, vücutlarını beğenmeyi ve tadını çıkarmayı öğrenirler; güzel olduklarını fark ederler. Aşıklar birbirlerine bu tip şeyleri öğretmez, ilişki daha çok kendi kendinize bunları öğretebileceğiniz ortamı sağlar.