PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lezzetli balık yemenin püf noktaları


AlihanSeval
11.Temmuz.2019, 04:49
Hangi balık ızgarada, hangi balık fırında pişirilir ? Balıktan sonra mutlaka ne yenmelidir ? Uzmanından tavsiyeler...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İşmen, tuzun, balığın öz sularını akıtıp salamura haline getirdiği için hem lezzetinin hem de besin değerinin kaybolmasına yol açtığını söyledi.

Prof. Dr. İşmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında tuzlanarak bekletilen balığın lezzetli olacağı yönünde inanç bulunduğunu belirterek, ancak bu inancın yanlış olduğunu bildirdi.

Tuzun, balığın öz sularını akıtıp salamura haline getirdiğine işaret eden Prof. Dr. İşmen, ''Bu da balığın hem lezzetinin hem de besin değerinin kaybolmasına yol açar.

Bu nedenle balık, pişirileceği zaman tuzlanmalıdır'' dedi.

Yağlı balıkların ızgara ve fırında, yağsız balıkların ise kızartma yapılmasının uygun olduğunu anlatan Prof. Dr. İşmen, balığı uzun süre kızartmanın ve çok yüksek ısının protein sindirimini zorlaştırdığını kaydetti.

-''BALIKTAN SONRA TATLI YENMELİ''-

Prof. Dr. İşmen, balığın lezzetinin artırılması için kızartmalarda karabiber, buğlamalarda limon, sirke, ızgaralarda ise defne yaprağı kullanılmasını tavsiye ederek, balık yedikten sonra sindirimin daha kolay olması için özellikle helva gibi tatlı yenmesi gerektiğini ifade etti.



Samanyolu haber